fredag 2. mai 2008

Samskriving i GoogleDocs

Samskrivingsverktøyet GoogleDocs begynner vel å bli kjent nå, men dette er et verktøy som virkelig fortjener å bli omtalt. GoogleDocs er nyttig både for lærere som skal jobbe sammen om dokumenter og for elever som f eks skal levere en oppgave sammen.

Noe av det beste med GoogleDocs er at mange kan skrive samtidig i samme dokument og at alle versjoner av dokumentet bevares. Det at nyeste versjon av dokumentet er tilgjengelig på nettet til en hver tid og også et pluss. Som lærer kan du også følge elevenes gruppearbeid i GoogleDocs, hvem bidrar med hva og hvordan utvikler arbeidet seg. Det er ikke bare tekstdokumenter en kan jobbe med på denne måten, både regneark og presentasjoner er også tilgjengelig.

Etter hvert har det blitt lagt ut en del filmer og nettsider som viser hvordan GoogleDocs fungerer. Ønsker du en rask innføring foreslår jeg at du kikker på de to filmene under, samt besøker de to nettstedene jeg har lenka til.

Her er først GoogleDocs in Plain English for å få en beskrivelse av hva det er (jeg har brukt skin fra http://www.slide.com/ i denne videoen):

Og her er en god GoogleDocs Tutorial fra TeacherTube for å få en kjapp innføring i hvordan du bruker GoogleDocs:


Disse to sidene anbefales også:
http://www.expertvillage.com/video-series/4204_google-documents.htm (videoserie)
http://www.google.com/google-d-s/intl/no/tour1.html (Googles egen innføring på norsk)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar