tirsdag 13. april 2010

It's og GoogleMail

Steven Threadgold & Odd Haaskjolds snakker om GoogleMail integrert i It's Learning.

Nå samarbeider It's både med Microsoft og Google. En kan etterhvert få integrert MS WebApps og @Edu i It's, men en kan også få integrert f eks GoogleMail i It's - det kan en få i dag. Presentasjonen skal vise hvordan dette ser ut og fungerer i It's. En del av prinsippene vil gjelde både for Google og MS.

Hva får du med GoogleMail i It's?
- får direkte tilgang til GMail når du logger deg inn i It's
- alle får automatisk GMail når de blir lagt til i It's
- 7 gB lagringsplass
- ikke annonser
- mm

- Kunden (skolen) må skrive under på Google T&Cs og bevise at de eier domenet (regner med at fylket evt tar seg av dette).
- It's ordner integrasjon og single sign-on
- det er en del ting en må godta fra Google for å få inn GMail i It's

På meg høres det litt ut som om samarbeidet mellom It's og Google har stoppa noe opp (sjøl om de ikke sier det rett ut), og at It's kanskje er mer hypp på å forfølge samarbeidet med MS. Kanskje er Google på vei ut av It's? Presentasjonen jeg sitter på nå heter "Google + It's Learning = match made in heaven" og var satt opp med en medarbeider fra Google. På sesjonen er det It's Learnings egne folk som presenterer og det er kun GMail de snakker om, ikke f eks Apps'ene - noe som ville være mye mer spennende!

Her er liten filmsnutt jeg tok fra It's sin presentasjon av samme tema på BettShow i januar 2010.

1 kommentar:

  1. Google Docs ville være det perfekte her, men forretningsmodellen til It's Learning er vel mest lagringsplass. De ønsker vel ikke å underminere inntektsgrunnlaget, så det er vel naturlig at de andre apps'ene ikke nevnes:)

    SvarSlett