tirsdag 13. september 2011

Dashbord, IKT-forventinger og Vurdering for læring

Lenge siden jeg har blogga nå. Og det blir kun et kort innlegg, mest med pekere til ting jeg har lagt ut før.

Jeg var så heldig å bli invitert av Hordaland fylkeskommune for å snakke om Dashbord i itslearning, IKT-forventinger til lærer og Vurdering for læring - alt med utgangspunkt i egen skole, Hønefoss vgs.

Dashbord i itslearning har vi kun brukt i det drøyt halvt år og har ikke altfor mye erfaring med ennå. Men uansett er Dashbord mer fleksibelt enn Hovedsida var før. I Buskerud fylke lander alle ansatte og elever på egen skoles Dashbord, noe vi setter pris på. I presentasjonen som jeg har bakt inn under ser dere skjermdumper av hvordan vår Dashbord ser ut nå. Vi kan helt sikkert forbedre denne. En av de tingene vi er mest fornøyd med er det vi kaller Ukeinfo. Det er et GoogleDokument med hva som skjer i den enkelte uke, der vi legger på pekere (både eksterne og interne i itslearning) slik at ansatte og elever lett kan finne det de har bruk for i den uka de er inne i eller i neste.

IKT-forventinger til lærer har jeg skrivi blogginnlegg om før og har egentlig ikke så mye å tilføye til dette blogginnlegget. Men vi øker forventingene noe hvert år og i årets utgave har vi fått inn forventinger om deling mellom lærere (takk til Ann Michaelsen, Sandvika vgs for gode innspill på FB og Twitter) og enda større fokus på Informasjonskompetanse (takk til Siv Marit Ersdal, Drammen vgs for gode lenker). I presentasjonen ligger det peker til årets utgave av IKT-forventinger til lærerne ved Hønefoss vgs. Et av poengene jeg trakk fram under foredraget er at det må være sammenheng mellom skolens Virksomhetsplan, eventuelle Strategiplaner, osv. Derfor viste jeg også raskt fra skolens IKT-tiltak i min presentasjon. IKT-forventingene bør derfor være en konkretisering av disse igjen. Og som jeg påpeker gang på gang er det viktig at lærerne blir fulgt opp med kurstilbud, tid, hjelp og støtte - men også at lederne er tydelig i forventingene og etterspør kompetansen f eks i medarbeidersamtaler.

Når det gjelder Vurdering for læring har jeg skrivi et utdypende blogginnlegg om før og trur ikke jeg behøver å utdype dette, mer enn å si at ansatte og elever hos oss er veldig fornøyde med den ordninga vi nå har kommet fram til.

Her er slidsene (må innrømme at noen av slidsene har jeg brukt i andre innlegg tidligere også ...)

Takker ePedagogene og eKoordinatorene i Hordaland for en interessant og trivelig dag!
Kom gjerne med kommentarer og innspill på disse emnene i kommentarfeltet under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar