torsdag 24. april 2008

Morsomme VOKI'erMitt første blogginnlegg blir om en morsom, om enn noe unyttig?? sak som har liggi ute på nettet en stund - VOKI. På nettstedet http://www.voki.com/ kan du lage deg morsomme figurer som snakker med din stemme hvis du taler inn, en utvalgt stemme (norsk, engelsk, diverse andre språk) hvis du skriver teksten du ønsker personen skal tale - eller du kan legge til en annen lydfil du ønsker skal spilles av. Her kan du se et lite eksempel der jeg har skrivi inn teksten og lar den norske stemmen Nora snakke. Kanskje ikke verdens mest pedagogiske verktøy, men kan jo lyse opp elevens hverdag inne på it's learning innimellom.... (før musa rundt hodet på Mr Lincoln og se hva som skjer med øynene hans...). Lærerne på Hønefoss vgs kan også se et annet eksempel i opplæringsfaget Hovs Eksempelfag 08 på it's learning.

For å få satt VOKI'en inn i RichText-editor må du kopiere embedkoden og klikke på kilde i RichText før du høyreklikker og limer inn - prøv deg fram, så får du det sikkert til. (Det er på samme måten du kan få satt inn video fra YouTube i RichText-editor.) Her kan du se hvordan det kan gjøres:

Her er videoen med bedre skjermoppløsning.

Som jeg sier i VOKI'en over så kommer jeg først og fremst til å skrive om diverse ikt-tips i bloggen min. For i det hele tatt å ta skrittet ut i blogginga har jeg måttet gå noen runder med hva som er "godt nok" både av tipsene og språket mitt. Jeg har endt opp med at skal jeg i det hele tatt komme i gang med blogging må jeg blåse litt i om alle folk synes det jeg skriver og legger ut er bra eller ikke - en må tørre ikke bare å vise fram det som er gjennomarbeida og perfekt for å dele (da hadde det vel ikke vært mye en hadde vist til andre...). Håper også at noen kan legge inn kommentarer med ytterligere tips / forbedra tips til det jeg legger ut her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar