onsdag 18. august 2010

Tips&Triks i it's learning - innlegg Hedmark fk

Jeg skal snakke til administratorer og superbrukere av it's learning i Hedmark fylkeskommune fredag 20. august - overskrifta er den samme som i blogginnlegget her. Slik jeg har forstått det vant it's learning anbudsrunden for LMS i Hedmark i fjor og fylkets videregående skoler bytta fra Fronter til it's learning. Det har visst ikke gått helt smertefritt. I Buskerud fylke og vår skole (Hønefoss vgs) har vi nå brukt it's learning i en del år. Jeg håper våre erfaringer om hvordan en kan bruke it's learning på en god måte kan være til hjelp for lærerne i Hedmark fylke.

Hva skal en så ta med i en slik 90 minutters økt? Det er mye å ta av, mye jeg synes en bør innom. Jeg kommer derfor til å sveipe raskt innom mange ulike sider for forhåpentligvis å kunne gi noen ideer som de kan spinne videre på i etterkant - det blir altså ikke et kurs i enkelt elementer i it's. Jeg har også veldig lyst til å vise en del Web 2.0 - verktøy og nettressurser, spesielt siden det er lett å bake inn mye av dette i it's learning. Jeg trur det er viktig at lærerne bruker it's learning til å organisere (designe) læringsarbeidet for elevene. En av fellene mange lærere går i er å slippe elevene rett ut på internett uten noen styring på hvor de skal - det blir uoverkommelig for mange, eller de blir lett distrahert.

Under ser du min PowerPoint-presentasjon. En stor takk til S A Horgen som jeg har fått lov til å stjele noen av slidsene av (fra hans innlegg på it's learning-konferansen i Bergen våren 2010 - slidsene 13-69 er enten hans eller basert på hans ideer). Det er flott med den delingskulturen som nå er gjeldende ute på nettet blant skolefolk. Les Horgens blogg, den er meget god og lærerik: http://gjemmesiden.blogspot.com/

Skriv gjerne punkter du mener jeg burde hatt med i kommentarfeltet :-)

Her er de hovedpunktene jeg kommer innom:
Hvordan bruker Hønefoss vgs it’s learning
Pedagogisk bruk av it’s learning
Hvordan bruke it’s learning rasjonelt
Nyttige digitale verktøy, spesielt nettbaserte
Oversikt over digitale ressurser for lærere i vgs

2 kommentarer:

  1. Siw-Anne Moland Nes18. august 2010 kl. 22:19

    Hei fra Hedmark. Vi gleder oss til du kommer. Hilsen Siw-Anne, systemadministrator i Hedmark

    SvarSlett
  2. La i kveld også inn litt om Utvidelser, det kan en lese mer om i forrige blogginnlegg

    SvarSlett