fredag 23. oktober 2009

Programtips

Deltok på symposium for IKT-prosjekter i Buskerud fylke i går og fikk noen gode tips om programmer / nettsteder:
  • Jingproject - kan ta opp skjermen din (både stillbilde - som du så kan legge til f eks piler i - og video, f eks det du spiller av fra nrk, fra dvd, osv) og du kan legge til tale. Du kan ta opp inntil 5 minutter av gangen. Programmet er selvfølgelig gratis, virker spennende, men jeg har ikke rukket å sjekke det ordentlig ut ennå - har kun sett enn ålreit innføringsvideo som ligger ute på nettstedet (se bilde til høyre)
  • Issuu (konverterer pdf-filer til "bøker" som du igjen kan embedde i f eks It's. Virker veldig stilig, jeg har allerede lagt inn vår skoles Skolebrosjyre, og bakt den inn nederst i dette blogginnlegget.
  • eTwinning et lurt sted å begynne for de som lukter på internasjonalisering
Takk til Eiker, Kongsberg, Røyken, Drammen og Hønefoss vgs - og representantene for bfk, Jan-Arve Overland og Kristi Slettevold - for gode presentasjoner, gode dialoger og gode tips.

Mer om samlinga og Hønefoss vgs sine IKT-prosjekter kan du lese om i egen blogg: ikthovs0910

1 kommentar:

  1. Jeg var og på symposium igår. Dette var en fin oppsummering av programmer som ble gått gjennom. Jeg ble veldig begeistret for Tikatok var et gratisprogram hvor du kan lage dine egne bøker og få den trykk mot betaling. http://www.tikatok.com/

    SvarSlett