onsdag 26. september 2012

iPad-konferanse Gjennestad vgs


25.-26. september 2012 deltar Roar Jegtvolden, Gry Halvorsen Gomnæs,  Michelle V Weme og jeg på iPad-konferanse på Gjennestad vgs. Programmet finner du her. Mye interessant og mye som lærerne kan ta med direkte tilbake til klasserommet. Jeg håper de andre deltakerne deler noen av sine erfaringer i vår prosjektblogg.

Det jeg tenkte jeg kunne melde tilbake nå på starten av dag to er alle gode tips for program og app'er som vi allerede har fått:
iBooks Author (ikke app, men program på Mac der læreren kan lage sine egne læremidler). Dette ser meget spennende ut, og en behøver ikke sende det ut på iTunes U for å få delt det. En kan dele det i Dropbox f eks, eller rett og slett overføre det via kabel til den enkelte elev. Lærerne som var med meg krevde Mac på direkten! Dette var spennende :-)
Blackboard Lite blei jeg tipsa om av sidenmannen, Roar. Det er rett og slett ei tavle du kan skrive på på iPad
NearPod Student og NearPod Teacher (se video nederst) har vi akkurat fått en god presentasjon av. Det er et presentasjonsprogram der læreren "styrer" hva iPad'ene til elevene viser, den kan vise tekst, bilde, lyd, video (omtrent som en PowerPoint), men den er i tillegg interaktiv slik at elevene kan svare på spørsmål, osv - f eks for å sjekke ut om elevene har fått med seg innholdet. Elevene kan også tegne på skjermen der de blir bedt om det.
- Tre apper for enkelt å ta opp skjermvideos; ShowMe og Educreations er gratis, ExplainEverything koster kr 21 og har en del flere funksjoner. Virker veldig enkelt og greit. Elevene behøver ikke å ha iPad for å se videoene du lager, de kan du dele f eks på Facebook, Twitter, YouTube eller sende på mail
MindJet blei nevnt, god gratis tankekart app
Lesesenteret.no har mange gode boktips, også til videregående skole
GoodReader er et program som leser pdf-filer (kr 35), pluss at en kan notere i fila, appen har også et bra fillagringssystem, en kan også lagre enkelt i Dropbox, GoogleDisk, osv. En kan koble seg opp f eks til jobbmailen, så legger alle vedlegg fra jobbmailen i ei mappe.
- appen IGenerateRandonNumbers skjønner dere kanskje hva gjør ...
- Flashcards: her er det flere apper - a+ bli anbefalt. Passer godt til f eks ordinnlæring

Her er en lenke til googledokumentet der lærerne i vårt prosjekt legger ut lenker og tips til apper. Dokumentet blir oppdatert fortløpende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar